Dag 605 als ex-drinker: daten zonder drank

Voor degenen die mijn blog al een tijdje volgen is bekend dat ik een soort bucketlist van activiteiten zonder drank heb; dingen die ik in ieder geval de laatste 20 jaar niet gedaan heb zonder eerst een paar glazen wijn te drinken. Het gaat om activiteiten en situaties waarin ik mij, in mijn vorige leven, niet voor kon stellen dat ik dat ooit zou durven, laat staan er plezier aan beleven. Denk aan: een kerstdiner met leuke familie (zonder drank), een kerstdiner met stomme familie (zonder drank), dansen op een feestje (zonder drank), zingen op een feestje (zonder drank). Nu heb ik in meer dan 600 dagen al heel wat afgewerkt van mijn lijstje, zoals skiën met vrienden, diners, werkborrels, vakanties alleen, dagen met verdriet en dagen vol plezier.

Maar, nog op de bucketlist, al meer dan 600 alcoholvrije dagen stond nog….. seks zonder drank. Of eigenlijk bedoel ik daarmee: ik kan mij niet herinneren dat ik voor het eerst het bed met iemand heb gedeeld, zonder daar een fles wijn aan vooraf te hebben laten gaan. Dergelijke vormen van (nieuwe) intimiteit vond ik kennelijk zo eng dat ik daar eerst ontremmende middelen voor nodig had. Als ‘de eerste keer’ eenmaal gepasseerd was, had ik er overigens niet zo veel moeite mee, maar ja, in hoeverre mijn laatste drie partners mij nou echt nuchter hebben mogen aanschouwen, dat weet ik eigenlijk niet. Ik verkeerde altijd onder een lichte nevel; mijn laatste glas was altijd van gisteravond, of hooguit de dag daarvoor.

Nu maak ik wel vorderingen op het ‘wat-wil-ik-nu-eigenlijk-zelf-vlak’, en dus ben ik aan het daten geslagen. Met een groot schepnet, meerdere dates in een week (dodelijk vermoeiend), dan heb je wat achter de hand als ze je laten zitten (hetgeen gebeurt), en wat te kiezen en vergelijken (als je in die luxe positie komt). Op mijn datingprofiel heb ik inmiddels staan dat ik niet rook en niet drink (om misverstanden en gezeur te voorkomen) en tot mijn grote verbazing trekt dat vrij leuke mannen aan.

Met een Amsterdamse advocaat heb ik twee redelijk ontspannen dates, hij vindt het heel stoer dat ik niet drink en volgt mijn voorbeeld, ik vind hem zowaar aantrekkelijk en fantaseer over zoenen met hem en misschien zelfs wel naakt naast hem liggen. Ik probeer me alleen met alle fantasie voor te stellen hoe mensen in hemelsnaam over die drempel komen. Bij hun volle verstand, in het daglicht, al hun kleren uit te trekken en dan?? Nou ja, er zullen wel wat stapjes tussen zitten, maar ook dan, hoe ga ik dit doen?? Ik wil het wel hoor, sterker nog na meer dan 600 dagen sta ik voor veel open, maar als ik niet stevig aan de hand genomen word, blijf ik in mijn veilige dominante positie zitten. Maar zo waar, na de tweede date brengt de advocaat mij naar huis en delen we een -vrij ongemakkelijke- zoen.

Onze volgende date, samen eten op een vrijdagavond, zegt hij op het laatste moment af, en er bekruipen mij allerlei nare gedachten. Ben ik toch te saai zonder drank? Vond hij mij preuts? Omdat die zoen zo onhandig was? Wil hij liever op vrijdagavond zuipen met zijn vrienden en een lekker wijf die gewoon met hem de koffer ingaat?

Maar ik roep mezelf tot de orde en richt me op de volgende date….. een Utrechtse adviseur die heel leuk lijkt. Helaas gaat zijn gezin door een soort mega crisis, dus ook hij laat me zitten. Wat een sneue vrijdagavond. Vroeger had ik dit zo’n goede reden gevonden om fors aan de drank te gaan. Klok-klok, klootzakken, klok-klok, ik ben zielig, klok-klok, ik verdien nog een glas, klok-klok, laat ik een boos appje sturen, klok-klok, nu al spijt van, klok-klok, fles leeg, klok-klok, nog eentje dan, klok-klok, om 20.30 uur naar bed.

Maar dat doe ik dus allemaal niet meer!! Ik ga een rondje hardlopen, kook lekker voor mezelf en ga (dat wel) vroeg naar bed. En de volgende ochtend dient zich een nieuwe kandidaat aan. We noemen hem Thijs, een consultant uit Haarlem, die zomaar spontaan naar mij toe rijdt. We wandelen met de honden, ik maak een lekkere lunch (hij weet niet dat die eigenlijk voor de Amsterdamse advocaat, voorts de Utrechtse adviseur bedoeld was, wat niet weet wat niet deert).

Lang verhaal kort: Thijs drinkt al jaren geen alcohol meer en dat vind ik een enorm pluspunt. Ik aarzel tijdens onze date enigszins over hoe aantrekkelijk ik hem vind, maar dan doet Thijs een meesterlijke interventie. Hij staat achter me en begint zachtjes mijn schouders te masseren. Niets seksueels, niets grensoverschrijdends, niets waar ik me ongemakkelijk over voel of alert van raak. En binnen 5 minuten wil ik maar één ding: met hem naar bed. Ik lijk wel dronken….. Op mijn initiatief vertrekken we uiteindelijk naar mijn slaapkamer en hebben een werkelijke geweldige middag. Details houd ik voor me, maar jeetje, wat was dit heerlijk.

En los van het feit dat ik hem erg leuk vind, jubel ik sindsdien: I did it, seks zonder drank, en het was geweldig!! Thijs, misschien vertel ik je dit ooit in persoon, maar voor nu, dank, jij was precies wat ik nodig had.

Wordt (vermoedelijk) vervolgd.


4 reacties op ‘Dag 605 als ex-drinker: daten zonder drank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s